Klantenservice
Op deze pagina vind je informatie over hoe je het beste de producten aan kan brengen maar ook over het materiaal waar onze producten van zijn gemaakt.
Klik hieronder op een onderwerp om er direct naartoe te springen:
Leveringen en betalingen
Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt. Wij leveren tot aan de deur, dit houdt in bij woningen op de begane grond tot aan de voordeur en bij flats/appartementen na de eerste deur, ingang portaal op de begane grond. Dit wegens verzekeringstechnische redenen. Mocht je zelf niet in staat zijn de producten te verplaatsen dan zijn wij niet verantwoordelijk voor de eventuele aangebrachte schade tijdens het transport naar binnen. Het risico is voor de ontvanger.
Jouw bestelling wordt afgeleverd op een afgesproken datum. Orders dienen uitsluitend online per iDeal afgerekend te worden.
Alle op de internetsite genoemde termijnen zijn indicatief. Aan de genoemde termijnen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.
Waddeneilanden
Onze orders kunnen helaas niet worden geleverd op de waddeneilanden.
Retouren
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14
dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten
voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het
product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Uitzonderingen op
het retourrecht zijn gelakte producten, plintneuten, overzetplinten, eiken plinten, grenen plinten en het model burg plint. Omdat deze
producten op maat gemaakt worden voor de klant is het herroepingsrecht niet van toepassing. Om gebruik te maken van dit recht kunt u
contact met ons opnemen via info@plintenstunter.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding
van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
Gereedschap
Gereedschap dat u dient te hebben om onze producten te plaatsen:
Aanbrengen van plinten
Om het beste uit te leggen hoe je plinten plaatst willen we dit in stappen aan je uitleggen:
- Houd rekening met zaagafval. Niet elke meter kan nuttig benut worden en je wilt geen wand waar bijvoorbeeld kleine stukjes op geplaatst worden want dan krijg je erg veel naden. Gemiddeld word er rekening gehouden met 10% zaagafval.
- Leg langs de lange wanden eerst de plinten die in de volle lengte geplaatst kunnen worden. Let hierbij op waar je de naden wilt hebben. Heb je langs de wand bijvoorbeeld een kast staan, dan kun je op deze plek het beste een plint koppelen. De naad valt dan achter de kast. Ook onder radiatoren is een goede plek om plinten te verbinden.
- Zaag vervolgens de plinten op maat. Wij raden aan om alles in verstek te zagen. In verstek zagen betekend dat je zaagt onder een hoek van 45 graden. Je kan hier een video bekijken over hoe je een plint in verstek kan zagen. Wij raden aan om in het verlengde, de binnen- en buitenhoeken in verstek te zagen. Heb je geen electrische afkortzaag dan heb je ook een verstekbak nodig.
- Als alle plinten in de juiste lengtes en in verstek zijn gezaagd kun je deze makkelijk bevestigen met high tack montagekit en een kitspuit. Je plaatst kleine stippen lijm aan de achterzijde van de plint. Als er een lijmsponning aan de achterzijde aanwezig is kun je het beste binnen deze sponning blijven met de kit. De stippen high tack plaats je om de 10 a 15 centimeter zig zaggend over de lengte van de plint. Vervolgens druk je de plint op de juiste positie stevig tegen de wand.
- Indien je de plinten aan de bovenzijde afgekit wilt hebben met acrylaat kun je dit aanbrengen met de kitspuit. Je loopt langs de plint af en drukt met dezelfde kracht kit uit de tube om deze te plaatsen tussen de wand en de plint. Als de acrylaat geplaatst is kun je met een natte vinger over de kitrand gaan zodat deze netjes tussen de naad wordt gedrukt. De ruimte tussen wand en de plint is hierdoor niet meer zichtbaar. Deze acrylaat rand is als deze opgedroogd is overschilderbaar.
Aanbrengen van deurlijsten
Voor elke deurkant heb je 2 en een halve lengte deurlijst nodig. 1 Lengte voor elke zijkant en een halve lengte voor de bovenzijde. Je kan een deurlijsten uit laten lopen bovenop de plint of in geval van een plintneut op deze plintneut. Let op dat je een deurlijst altijd in verstek zaagt in de bovenhoeken van het kozijn.
Een deurlijst kan vastgeschoten worden met een tacker of worden gelijmt. Bevestigen met een tacker is eenvoudiger omdat je dan de deurlijst in 1 keer recht kan plaatsen. Als je lijmt moet je er goed voor zorgen dat deze ook echt recht geplaatst wordt.
Aanbrengen van plintneuten
Ten eerste is het heel belangrijke om de juiste afmeting van de plintneut te bestellen. Deze moet namelijk altijd hoger zijn dan de plint. Bovendien dient een plintneut ook altijd dikker te zijn dan de plint en de deurlijst. Het mooiste is om een plintneut te kiezen die ongeveer 2 centimeter hoger is dan de plint. Heb je bijvoorbeeld een plint van 18x90mm (dikte x hoogte) en een deurlijst van 12x70mm (dikte x hoogte) dan kun je het beste kiezen voor een plintneut met de afmeting 22x75x110mm (dikte x breedte x hoogte).
Wil je gebruik maken van plintneuten dan kun je deze het beste als eerst aanbrengen. De plint en deurlijst plaats je vervolgens tegen de plintneut aan. Plaats je eerst de plint en de deurlijst dan moet je deze in gaan korten. Dit is een stuk lastiger. Een plintneut plaats je eenvoudig door een aantal kleine stippen high tack aan te brengen op de achterzijde. Druk de plintneut tegen de wand/kozijn en je bent klaar.
Vergeet niet om de plintneut op de kopse kant goed te gronden voordat je deze plaatst.
Materiaalsoorten
In de volgende alinea's vind je alle informatie over de materiaalsoorten waar onze producten van zijn gemaakt.
Waterwerende MDF
MDF staat voor medium-density-fibreboard en is een plaatmateriaal dat bestaat uit houtvezels in combinatie met hars dat onder hoge druk samengeperst wordt. Hoe hoger de druk, hoe hoger de persing. Hoe hoger de persing, hoe beter de kwaliteit van de MDF is. Het nadeel van MDF is dat het uit zet als het in contact komt met vocht. Daarom is er waterwerende MDF bedacht. De hars die in deze platen wordt gebruikt is van een andere kwaliteit die veel beter tegen vocht kan.

Hardhout
Onze plinten van hardhout zijn van meranti gemaakt. Kwalitatief gezien zijn deze plinten van een betere kwaliteit dan de MDF plinten maar ook een duurder. Omdat MDF van houtafval wordt geproduceerd is dit materiaal een stuk goedkoper.
Aluminium
Aluminium is een materiaalsoort dat erg mooi staat in bepaalde ruimtes en ook nog een makkelijk te bewerken is. Inkorten is namelijk mogelijk met een normaal zaagblad. In verstek zagen is bijna niet te doen en geeft geen mooi resultaat. Daarom worden hierbij binnenhoeken, buitenhoeken, koppelstukken en eindstukken verkocht. Omdat vocht geen invloed heeft op aluminium is dit ook goed te gebruiken in een ruimte zoals een badkamer.