Hoe monteer ik zelf het beste mijn plinten?

02-03-2024

Hoe monteer ik zelf het beste mijn plinten?


Let op!

Houd rekening met zaagafval. Niet elke meter kan nuttig benut worden en je wilt geen wand waar bijvoorbeeld kleine stukjes op geplaatst worden. Dit zorgt namelijk voor erg veel naden. Gemiddeld wordt er rekening gehouden met 10% zaagafval.

Het plaatsen van plinten hebben we stapsgewijs voor je uitgelegd:

 • Leg langs de lange wanden eerst de plinten die in de volle lengte geplaatst kunnen worden. Let hierbij op waar je de naden wilt hebben. Heb je langs de wand bijvoorbeeld een kast staan, dan kun je op deze plek het beste een plint koppelen. De naad valt dan achter de kast. Ook onder radiatoren is een goede plek om plinten te verbinden.

 • Zaag vervolgens de plinten op maat. Wij raden aan om alles in verstek te zagen. In verstek zagen betekend dat je zaagt onder een hoek van 45 graden. Je kan hier een video bekijken over hoe je een plint in verstek kan zagen. Wij raden aan om in het verlengde, de binnen- en buitenhoeken in verstek te zagen. Heb je geen elektrische afkortzaag dan heb je ook een verstekbak nodig.

 • Als alle plinten in de juiste lengtes en in verstek zijn gezaagd kun je deze makkelijk bevestigen met High Tack montagekit en een kitspuit. Je plaatst kleine stippen lijm aan de achterzijde van de plint. Als er een lijmsponning aan de achterzijde aanwezig is kun je het beste binnen deze sponning blijven met de kit. Een lijmsponning is een kleine inkeping aan de achterzijde van de plint. Deze zorgt ervoor dat de plint strak tegen de muur kan worden bevestigd. De stippen High Tack plaats je om de 10 a 15 centimeter zigzaggend over de lengte van de plint. Vervolgens druk je de plint op de juiste positie stevig tegen de wand.

 • Indien je de plinten aan de bovenzijde afgekit wilt hebben met acrylaat kun je dit aanbrengen met de kitspuit. Je loopt langs de plint af en drukt met dezelfde kracht kit uit de tube om deze te plaatsen tussen de wand en de plint. Als het acrylaat geplaatst is kun je met een natte vinger over de kit rand gaan zodat deze netjes tussen de naad wordt gedrukt. De ruimte tussen wand en de plint is hierdoor niet meer zichtbaar. Deze acrylaat rand is als deze opgedroogd is overschilderbaar.


 • Naar plinten
  Dit artikel heeft mij geholpen

  Winkelmandje


  Aanbevolen combinatie

  Subtotaal
  Bezorgkosten
       Algemene voorwaarden

       Privacy statement

       Disclaimer

       © Plintenstunter 2024Profielenstunter
  0.09