Hoe monteer ik deurlijsten?

02-03-2024

Hoe monteer ik deurlijsten?

Voor elke deurkant heb je 2 en een halve lengte deurlijst nodig. Met een 'lengte' bedoelen we de afstand van de vloer tot aan de bovenkant van de deurlijst. Je hebt twee keer een lengte voor de zijkanten en een halve lengte voor de bovenzijde nodig.

Voorbeeld: Is de afstand tussen vloer en bovenzijde deurlijst 2.30 meter dan heb je in totaal 5.75 meter nodig (2 x 2.30 meter voor de zijkanten en 1 x 1.15 meter voor de bovenkant).

Je kan een deurlijst aan de onderkant van de deur uit laten lopen boven op de plint(neut). Let er daarnaast op dat je een deurlijst altijd in verstek zaagt in de bovenhoeken van het kozijn. In verstek zagen betekent het zagen in een hoek van 45 graden om een perfecte afwerking te garanderen.

Een deurlijst kan vastgeschoten worden met een tacker of worden gelijmd. Bevestigen met een tacker is eenvoudiger omdat je dan de deurlijst in 1 keer recht kan plaatsen. Een tacker wordt ook wel een nietpistool genoemd. Als je lijmt moet je er goed voor zorgen dat deze ook echt recht geplaatst wordt.Naar deurlijsten
Dit artikel heeft mij geholpen

Winkelmandje


Aanbevolen combinatie

Subtotaal
Bezorgkosten
     Algemene voorwaarden

     Privacy statement

     Disclaimer

     © Plintenstunter 2024Profielenstunter
0.05