Welke materiaalsoorten bieden jullie aan?

18-10-2023

Welke materiaalsoorten bieden jullie aan?

Waterwerende MDF
MDF staat voor medium-density-fibreboard en is een plaatmateriaal dat bestaat uit houtvezels in combinatie met hars dat onder hoge druk samengeperst wordt. Hoe hoger de druk, hoe hoger de persing. Hoe hoger de persing, hoe beter de kwaliteit van de MDF is. Het nadeel van MDF is dat het uit zet als het in contact komt met vocht. Daarom is er waterwerende MDF bedacht. De hars die in deze platen wordt gebruikt is van een andere kwaliteit die veel beter tegen vocht kan.

MDF-vochtwerende folie
Onze MDF-folie plinten hebben een super egale laag wat een strakker geschilderd resultaat geeft. Bovendien hebben deze plinten een kern van vochtwerende MDF. Deze soort MDF is dus naast de vochtwerende folie laag ook nog een bestand tegen een luchtvochtigheid tot 75%. Dus 2 keer bescherming tegen vocht. De plint is ommantelend met de folie laag tot 5mm aan de boven- en onderzijde aan de achterkant.

Hardhout
Onze plinten van hardhout zijn van meranti gemaakt. Kwalitatief gezien zijn deze plinten van een betere kwaliteit dan de MDF-plinten maar ook een duurder. Omdat MDF van houtafval wordt geproduceerd is dit materiaal een stuk goedkoper.

Aluminium
Aluminium is een materiaalsoort dat erg mooi staat in bepaalde ruimtes en ook nog een makkelijk te bewerken is. Inkorten is namelijk mogelijk met een normaal zaagblad. In verstek zagen is bijna niet te doen en geeft geen mooi resultaat. Daarom worden hierbij binnenhoeken, buitenhoeken, koppelstukken en eindstukken verkocht. Omdat vocht geen invloed heeft op aluminium is dit ook goed te gebruiken in een ruimte zoals een badkamer.

Grenen
Onze grenen plinten worden gemaakt van grenen dat rechtstreeks uit de Zweedse bossen komt. Na het verzagen van de boomstammen worden de planken getransporteerd naar Nederland, waarna ze geschaafd worden.
Onze grenen plinten hebben een lengte van 2.4 meter. Deze plinten worden geproduceerd in vaste lengtes. Het zijn massief grenen plinten en deze zijn niet gevingerlast. Deze producten worden voor u gemaakt en kunnen een iets langere levertijd hebben. Deze plinten zijn geschikt voor alle soorten vloeren.

Eiken
Eiken is een van de bekendste houtsoorten. Ons eikenhout is van kwaliteit 2-bis en is erg hard en sterk. Wij verkopen onze eiken plinten onbehandeld. Indien gewenst kunt u deze plinten zelf nog met de vloer mee lakken of oliën, waardoor u een eenduidig resultaat krijgt.
Onze eiken plinten hebben een lengte van 2.40 meter. Deze plinten worden geproduceerd in vallende lengtes. Het is mogelijk dat u andere lengtes ontvangt dan u besteld heeft, wanneer een bepaalde lengte niet voorradig is. U ontvangt in dat geval altijd het totaal bestelde meters of iets meer. Ze worden op bestelling geproduceerd waardoor de levertijd wat langer is dan onze andere producten. Deze plinten zijn geschikt voor alle soorten vloeren.

Dit artikel heeft mij geholpen

Winkelmandje


Aanbevolen combinatie

Subtotaal
Bezorgkosten
     Algemene voorwaarden

     Privacy statement

     Disclaimer

     © Plintenstunter 2024Profielenstunter
0.08